top of page
Αναζήτηση
  • Eirini

Παχύφυτα, όμορφα φυτά με μεγάλη αντοχή!


Τα παχύφυτα είναι κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και χρειάζονται λίγη φροντίδα! Έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και τα συναντάμε σε πολλά σπίτια και επαγγελματικούς χώρους!

Εμφάνιση

Έχουν παχιά σαρκώδη φύλλα, τα οποία χρησιμεύουν στην αποθήκευση νερού και τους δίνουν την δυνατότητα να επιβιώνουν σε συνθήκες έλλειψης νερού, ιδιαίτερη εμφάνιση, ποκιλία σε σχήματα, μεγέθη και χρώματα!

Τι χρειάζονται

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε κάποιο παχύφυτο στο χώρο σας, το πιο σημαντικό για την υγιή τους ανάπτυξη είναι η σωστή τοποθετηση. Χρειάζονται φως και πρέπει να εκτίθενται σε αυτό τουλάχιστον για μερικές ώρες την ημέρα. Ενώ οι ιδανικές συνθήκες φωτισμού εξαρτώνται από το κάθε είδος, τα παχύφυτα με πράσινα φύλλα είναι συνήθως πιο ανθεκτικά σε χώρους με λιγότερο φώς. Σε αντίθεση, τα παχύφυτα με πιό έντονα χρώματα χρειάζονται πλούσιο φώς για αυτό τα τοποθετούμε κοντά σε παράθυρα. Χρειάζονται καλή αποστράγγιση για αυτό τα φυτεύουμε σε γλάστρες που διαθέτουν τρύπα έτσι ώστε να απομακρύνεται το περιττό νερό όταν ποτίζονται. Επαναλαμβάνουμε το πότισμα μόνο όταν το χώμα είναι τελείως στεγνό.

Μερικά παχύφυτα είναι πιο ανθεκτικά σε συνθήκες εσωτερικού χώρου οπως η Αλόη (Aloe), η Αβορθία (Haworthia), το Επίφυλλο (Epiphyllum), η Κρασούλα (Crasula Jade Plant), η Σανσεβιέρια (Sansevieria), η Τιλάντσια (Tillandsia Air Plants) και η Καλαγχόη (Kalanchoe).


179 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page